Wie ben ik?

Nicole Linssen (1967)

Regisseur voor een andere uitvaart; tekstschrijver en spreker.
In juni 1989 studeerde ik af als jeugdcoach (HBO-J) en in 1994 als agogisch toneelkunstenaar (docent drama en regisseur) aan de Toneelacademie, beide verbonden aan de Rijkshogeschool Maastricht. Als regisseur ben ik bekend met het organiseren en maken van theaterproducties (op locatie), werken met tekst, verbinden van thema’s en het omgaan en mij inleven in verschillende doelgroepen. Omdat ik ook enkele jaren voor kleine bedrijven gewerkt heb als uitvaartverzorger, weet ik van de hoed en de rand van het uitvaartwezen. Mijn creatieve achtergrond is helpend in het zoeken naar afstemming en verdieping. Mijn humor geeft zuurstof in zware zaken. Mijn ervaring en inlevingsvermogen zorgen voor een goede balans.

Behalve het Nederlands beheers ik ook het Limburgse dialect.

Naast genoemde opleidingen ben ik geschoold in Krachtwerk en ACT en kan ik u hiermee terzijde staan in een rouwregie

 

‘Als gezin hebben we Nicole mogen leren kennen vanuit haar rol als woorddienstbegeleider….
Een warme persoonlijkheid die veel verder kijkt dan alleen de woorden “uitvaart” en “nabestaanden”. Zij is zeer gedreven in het personaliseren van de afscheidsdienst voor degene die is moeten gaan én voor degenen die achterblijven. Om dat te bewerkstelligen hanteert ze geen 9 tot 5 mentaliteit.
Wat het helemaal afmaakte was haar bijzondere manier van handelen in de nazorg… Professioneel maar hartverwarmend.’